Yoga Voor De Heupen

12 sep ,2023

Wist je dat emotionele stress zich opstapelt in de heupregio? Vandaag laat ik jullie kennismaken met ‘Yoga voor de heupen’ en hoe het aanhouden van allerlei heupopeners kan helpen bij het verlichten van opgeslagen spanningen.

Spanning in de heupen zorgt niet alleen voor fysieke klachten, maar ook mentale klachten. Onderaan deze blogpost ontdek je ook allerlei houdingen die zich focussen op het openen en stretchen van de heupen, evenals het loslaten van onverwerkte spanningen, stress en traumas. Rol gerust jouw yogamatje uit om het effect op jouw eigen lichaam en geest te ervaren.

Mijn eigen ervaring met Yoga voor de heupen/ emoties

2023 bracht allerlei uitdagingen met zich mee, de één al wat positiever dan de andere. Zo kreeg ik eind augustus telefoon vanwege het overlijden van mijn grootmoeder. Ze was iemand die me zeer dierbaar was en veel betekend heeft in mijn leven. Ergens kon ik haar overlijden wel plaatsen, omdat ze depressief was en regelmatig wenste terug bij Opa te zijn. Aan de andere kant hadden we het voorbije jaar geen contact meer, vermits ze me weggeduwd had (een soort van beschermingsmechanisme misschien?). Geen afscheid kunnen nemen vreet echt aan je.

Het allermoeilijkste gedeelte was eigenlijk het terug in contact zijn met mijn ouders na jarenlang elkaar niet te zien of te horen.

Yoga voor de heupen

Dit hele gebeuren had een enorme impact op mijn welzijn, waardoor ik me stortte op het werk en het helpen van mijn medemens. Zelfzorg bleef nog steeds een prioriteit, maar dit werd ineens een enorme uitdaging voor mezelf. Ik werd keer op keer geconfronteerd met onverwerkte, maar ook nieuwe emoties van pijn, verdriet en boosheid.

Op een gegeven moment haalden de emoties mij in en gaf mijn lichaam aan dat ik even moest pauzeren. Zo richtte ik me op Meditaties voor rouw, maar ook op Yoga voor de heupen. Tijdens Yoga sta je in een diepe verbinding met jezelf, je lichaam en het gevoel binnenin. Je wordt je bewust van de spanningen die aanwezig zijn in elk deel van het lichaam, waardoor je jezelf toestemming kan geven om fysiek en mentaal los te laten.

Yoga voor emotionele verlichting

Tijdens mijn eigen yogabeoefening ervaarde ik meermaals het effect van Heupopeners. Houdingen die normaliter ‘gemakkelijk’ aanvoelen voor mijn lichaam, waren ineens een hele uitdaging. De spanning was enorm aanwezig in mijn heupregio, waardoor ik mijn emoties de vrije loop liet gaan. Ik huilde regelmatig tijdens Yoga en Meditatie, maar wist dat dit iets goeds is: ik accepteerde mijn emoties en liet mijn verwerkingsproces zijn vrije gang gaan.

Yoga op YouTube: Yoga Voor De Heupen

Ontdek Zen With Debby’s nieuwe Yogavideo op YouTube: “Yoga voor de heupen – 25 minuten”. Beweeg doorheen houdingen zoals Child’s Pose, Butterfly Pose, Deer Pose en Happy Baby Pose en ervaar zelf het effect van diepe heupopeners op jouw lichaam en geest.

Deze video is geschikt voor alle niveaus. Je hebt op zich geen yogaprops nodig, maar voel je vrij om gebruik te maken van een kussen, dekentje of yogablok.

Mindfulness Voor Het Verminderen Van Emotionele Spanningen

Wist je dat jouw mentale gezondheid ook een effect heeft op jouw emoties en lichaam? Spanningen in de heupen kunnen resulteren in fysieke spanning (denk aan bv. rugklachten, of spanningen in de billen), maar ook mentale klachten (denk aan burn-out, depressieve gevoelens enz.).

Ontdek de voordelen van mindfulness op jouw fysieke- en mentale welzijn en verwelkom meer vrijheid in jouw leven.

What our customers say about our Guided Meditation Program: “Hello Debby , I just finished my daily home fitness exercises and in addition to a full body scan, I did your first guided meditation excercise just now 😉 and I can confirm I am totally relaxed!”

Dit vindt je misschien ook interessant: