Yoga Tegen Rugpijn

27 jul ,2023

NIEUW: Yoga tegen rugpijn. Ervaar je dagelijks of regelmatig last van spanningen en klachten in de rug? Zen With Debby begeleidt jou doorheen een ontspannende en zachte yogales die gericht is op het verlichten van spanning en klachten in de rug. Ontdek onze laatste YouTube yogavideo en geniet van 5 effectieve yoga houdingen tegen rugpijn.

In dit artikel ontdek je, naast onze laatste YouTube video, de voordelen van allerlei yogahoudingen die gericht zijn op het verminderen van rugklachten. Op het einde van dit artikel delen we ook enkele weetjes over rugklachten mee.

Yoga Tegen Rugpijn - Zen With Debby op YouTube

Top 5 Yoga Stretches Om Rugpijn Te Verminderen

 1. Side Body Stretches
  Zijwaartse buigingen helpen om de lumbo-bekkenstabiliteit te verbeteren en pijn in de onderrug te verlichten. Het is een beweging die zelden gebruikt wordt in onze dagelijkse activiteiten.
 2. Cat/ Cow Stretch
  Het buigen en verlengen van de wervelkolom kan helpen de bloedsomloop in de schijven in uw rug te verbeteren. Het is een basisbeweging, maar een die enorm nuttig kan zijn bij het ondersteunen van de rug en het verlichten van pijn en het handhaven van een gezonde wervelkolom, vooral als je veel tijd zittend doorbrengt.
 3. Sphinx Pose
  Deze bekende yogahouding biedt compressie in de onderrug. Zo helpt de sfinx houding stress te verminderen en geeft de houding een stretch over je gehele rug.
 4. Child’s Pose
  Deze ontspannende yogahouding brengt rust in het lichaam. Child’s Pose helpt bij het loslaten van stress en kalmeert de hersenen. Deze houding helpt bij het verlichten van rug- en nekpijn. 
 5. Reclined Twist
  Twists kunnen spieren rondom de ruggenwervels en core activeren. De gedraaide houdingen zorgen ervoor dat flexibiliteit toeneemt en doorbloeding van weefsels wordt gestimuleerd. Twists kunnen bovendien de spijsvertering bevorderen en verwijderen spanningen uit het lichaam.

Yoga Tegen Rugpijn

Ontdek onze laatste yogavideo “Yoga tegen rugpijn” en breng meer zachtheid in jouw bovenlichaam. Ontdek de 5 beste houdingen om pijn en klachten in de (lage) rug te verminderen. Klik op onderstaande video en laat je begeleiden door Debby, een gepassioneerde Yoga Teacher uit België. Vergeet niet van je te abonneren op ons YouTube kanaal zodat je op de hoogte blijft van al onze videos.

➺ Yoga tegen rugpijn: ontdek de beste houdingen om klachten te verlichten
➺ Toegankelijk voor alle yoganiveaus, ook voor beginnende yogis.
➺ 15 minuten van zelfzorg.
➺ Ervaar een gevoel van verlichting in de rug.
➺ Je hebt enkel jezelf en een rustige ruimte nodig.
➺ Deze stretches kunnen ook uitgevoerd worden op bed, bv. voor het slapengaan.
➺ Nederlands gesproken.

Zen With Debby – Vlaamse Yoga op YouTube

Wist Je Dat Over Rugpijn?

 • Ongeveer 80% van de volwassenen wereldwijd afzien van klachten in de (lage) rug?
 • Bij slechts 15% van alle rugpijnpatiënten is er een specifieke lichamelijke oorzaak. Voorbeelden zijn een hernia, breuk of tumor. 
 • Buikslapers hebben meer nek- en rugklachten dan rug- en zijslapers.
 • Rugpijn is één van de meest voorkomende redenen voor ziekteverzuim. 
 • Rugpijn wordt veroorzaakt of verergert door artrose, een slechte postuur, overgewicht en psychische stress.
 • Van alle klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaakt lage rugpijn de hoogste kosten vanwege arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim. Daarmee is het dus ook een economisch probleem.
 • Rugpijn is de meest voorkomende aandoening in de westerse wereld.
 • Rugpijn kan ook rechtstreeks het gevolg zijn van aandoeningen aan interne organen, zoals nierstenen, nierinfecties, bloedstolsels of botverlies.
 • Bij rugklachten wordt aangeraden om te blijven bewegen, zodat de spieren soepel blijven en het lichaam de oorzaak van de pijn vanzelf vermindert. Uiteraard is het belangrijk van niet te forceren en professionele hulp in te schakelen wanneer de klachten aanhouden of verergeren.

– Bronnen: maxmagazine.nl ; chiromulder.nl ; mensura.be

Mindfulness Voor Het Verminderen Van Rugklachten

Wist je dat jouw mentale gezondheid ook een effect heeft op jouw lichaam? Spanningen in de rug kunnen dus ook ontstaan door depressies, burn-out, angstgevoelens enzovoort.
Ontdek de voordelen van mindfulness op jouw fysieke- en mentale welzijn en verwelkom meer vrijheid in jouw leven.

What our customers say about our Guided Meditation Program: “Hello Debby , I just finished my daily home fitness exercises and in addition to a full body scan, I did your first guided meditation excercise just now 😉 and I can confirm I am totally relaxed!”