Trauma Coaching bij Zen With Debby

08 mei ,2024

Op zoek naar Trauma Coaching in de buurt? Ontdek de begeleiding van Zen With Debby en start vandaag jouw reis naar heling en zelfzorg.

Trauma’s hebben een enorme impact op de kwaliteit van ons leven, maar ook op onze gezondheid. De symptomen van deze nare gebeurtenissen dragen we ons hele leven met ons mee. Daarom is het belangrijk om van jouw helingsproces een prioriteit te maken. Zo leer je niet alleen hoe je jouw trauma kan verwerken en plaatsen, maar ook hoe je kan omgaan met triggers en de ongekende emoties, gedachten en gevoelens.

Uit eigen ervaring weet ik wat een (jeugd)trauma allemaal met zich meebrengt en wat voor impact het heeft op onze levenskwaliteit. Als survivor van kindermishandeling, ongewenste aanranding, pesterijen en emotionele verwaarlozing weet ik ook hoe een trauma ons leven, maar ook onze emoties en gedachten beheersen. Hier ga ik niet teveel over uitwijken, maar je kan altijd de links onderaan dit artikel bekijken. 

Mijn reis naar traumaheling begon in 2016, mede dankzij de kracht van Yoga, Pilates en Mindfulness. Mijn eigen ervaringen en overtuigingen zijn dan ook de drijfveer achter Zen With Debby. Het doel? “Mijn medemens begeleiden doorheen hun reis naar zelfzorg.” Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen recht heeft op een bewust en vrijer leven, ongeacht het verleden. 

Trauma uit zich op allerlei manieren. Hieronder vind je enkele symptomen die het meest voorkomen:

 • Depressieve, angstige of paniekerige gevoelens
 • Het moeilijk kunnen uiten of plaatsen van emoties
 • Moeite met het onderhouden van relaties
 • Vertrouwensproblemen
 • Stress en onrust in het lichaam
 • Verhoogde prikkelbaarheid (rap verschieten, altijd op scherp staan,…)
 • Flashbacks of nachtmerries
 • Dissociatie
 • Zelfdestructieve gedachten of handelingen
 • Moeite met concentreren of focussen
 • Schuldgevoelens, schaamte, zich waardeloos voelen, …
 • Slaapproblemen
 • Snel geïrriteerd of boos zonder te weten waarom

Herken je één of meerdere symptomen en heb je ervaring met trauma(‘s)? Start vandaag jouw reis naar heling door contact op te nemen met Zen With Debby. Stuur een e-mail naar info@zenwithdebby.com voor het inplannen van een Kennismakingsgesprek.

Door het combineren van de kracht van Traumaheling en Mindfulness begeleidt ik mijn medemens doorheen hun reis naar zelfzorg, innerlijke balans en bewustwording. Je staat er dus niet alleen voor én er is licht aan het einde van de donkere tunnel.

Tijdens jouw Trauma Coaching verdiepen ons in de herkomst van jouw trauma(‘s), de huidige impact ervan op jouw leven en denkwereld, de symptomen van trauma op jouw lichaam en geest, en maken we kennis met allerlei hulpmiddelen en oefeningen die aansluiten bij jouw helingsproces. Elke trauma-survivor heeft andere noden, waardoor geen enkele begeleiding hetzelfde is. Je ontvangt dus een persoonlijke aanpak dat volledig aansluit bij jouw noden en doelen.

Elke persoon ervaart een ander soort trauma, denk aan bv. mishandeling, aanranding, verwaarlozing, pesterijen, oorlog, culturele gebeurtenissen, een disfunctioneel huishouden, en andere… Elke soort trauma vereist daarom een specifieke aanpak. Het is van essentieel belang om open te staan voor jouw begeleiding en het verloop van jouw helingsproces. 

Je hoeft je zeker niet te schamen voor wat je hebt meegemaakt. Integendeel! Door het uiten van jouw emoties, gevoelens en ervaringen zet je jouw reis naar heling in gang. Naarmate je vordert in jouw begeleiding zal je ook het belang van zelfzorg ontdekken. 

Weet dat het verwerken van een trauma tijd, geduld en oefening vereist. Daarnaast is het belangrijk van ten aller tijden lief te zijn met – en voor – jezelf. Het is een proces van vallen en opstaan, dus wees zeker niet te hard voor jezelf. Jouw tempo, jouw reis! 

Tijdens jouw begeleiding werken we aan het plaatsen en verwerken van jouw trauma(‘s), maar ook aan het herkennen van triggers. Het tijdig herkennen van deze triggers laat je toe van actie te ondernemen alvorens het Zenuwstelsel de overhand neemt en je in de fight-flight-freeze modus brengt. We leren ook om te gaan met deze triggers, zodat ze zo min mogelijk impact hebben op jouw levenskwaliteit. 

Mijn doel is van jou een veilig en comfortabel gevoel te bezorgen, zodat jij je gehoord, begrepen en gesteund voelt. 

Je kan me beschouwen als een vertrouwenspersoon met wie je jouw diepste geheimen en ervaringen kan delen. Ik zal jou nooit beoordelen of afkeuren vanwege jouw gebeurtenissen of uitspraken. Zen With Debby is jouw veilige haven, een plaats waar je jouw Ware Ik mag delen. 

Je kan bij mij terecht tijdens de Trauma Coaching sessies, maar ook ernaast. Ik sta ter jouwe beschikking via telefoon of email, zodat je altijd iemand hebt die jou steun biedt. Dat vind ik namelijk heel belangrijk, want deze zware reis naar heling hoef je niet alleen te bewandelen. 

Tijdens de sessies combineren we Traumaheling met Mindfulness technieken. De focus ligt uiteraard op jouw helings- en verwerkingsproces, maar bewustwording en zelfzorg zijn eveneens een belangrijk onderdeel van traumaverwerking. 

We keren terug naar onze Ware Ik, door ons bewust te worden van onze (vaak automatische) gedachten en gevoelens. We komen dieper in voeling met ons lichaam en lassen allerlei bewustwordingstechnieken in. Dit houdt bv. begeleidende meditatie, mindfulness technieken, creativiteit of ademhalingsoefeningen in. 

Deze technieken laten je toe van bewuster in het NU te leven, waardoor je liever leert om te gaan met jezelf en met wat het leven op jouw pad brengt. 

Ben je klaar om te starten met Trauma Coaching bij Zen With Debby? Stuur een e-mail naar Zen With Debby voor het inplannen van jouw Kennismakingsgesprek (deze duurt 30 minuten en is gratis). Klik op onderstaande knop:

 • Kennismakingsgesprek – 30 minuten
  prijs: gratis via Skype
 • Trauma Coaching – 60 minuten
  prijs: € 65,00 (incl. BTW)
 • Studententarief – 60 minuten
  prijs: € 50,00 (incl. BTW) 
 • 1-op-1 begeleiding: Meise
  (Tramlaan 8, 1861 Wolvertem) 
 • Online via Skype:
  indien Meise te ver is voor jou, maar je toch graag begeleid wordt door Zen With Debby 
 • Ontdek ook onze groepslessen Vinyasa Yoga & POP Pilates in Meise en Opwijk