Pijn in nek en schouders

20 dec ,2023

Ervaar je regelmatig spanningen of pijn in nek en schouders? Beïnvloedt dit de kwaliteit van jouw leven of jouw emotionele gezondheid? En ben je op zoek naar enkele zachte yoga stretches die verlichting bieden? Dan ben je bij Zen With Debby aan het juiste adres! In deze blogpost ontdek je enkele hulpmiddelen die effectief zijn voor het verminderen van aanhoudende spanningen in het bovenlichaam.

Hoe ontstaat pijn in nek en schouders?

Pijn in nek en schouders ontstaan door het aanhouden van een verkeerde houding. Denk bijvoorbeeld aan hoe je achter je computer of smart device zit: de schouders opgetrokken, de kin naar beneden hangend, de rug gebogen en zo dicht gekleefd op jouw schermpje.

Daarnaast ontstaat het ook door aanhoudende stress en spanningen, wat ervoor zorgt dat het lichaam zich moeilijk kan ontspannen. Dit merk je doordat de schouders opgetrokken zijn, de hartslag verhoogt, en de ademhaling kort en oppervlakkig verloopt.

Het overbelasten van bepaalde spieren resulteert in spanningen in de nek en schouders, maar ook in de rug. Dit zorgt voor doorstralingspijn naar de andere lichaamsdelen, waardoor jouw bewegingen gelimiteerd aanvoelen.

Spanningen in de nek en schouders kunnen ook voortkomen uit een onderliggende, medische reden. Maak een afspraak bij jouw huisarts indien de klachten aanhouden.

pijn in nek en schouders

Wat kan je doen om spanningen in de nek en schouders te verzachten?

Warme patches kunnen deugt doen.
Zelfmassage: masseer de plaatsen van spanningen met jouw vingers.
Blijf bewegen, maar luister goed naar jouw lichaam.
Pas bepaalde houdingen aan.
Let op jouw postuur, zeker wanneer je lang dezelfde houding aanhoudt.
Neem een pijnstiller.
Geniet van een warm badje of een warme douche.
Probeer stress te verminderen.
Versterk de spieren in jouw nek en schouders.
Las enkele zachte stretches in.
Gun jezelf een moment van zelfzorg en ontspanning.

Yoga stretches voor verlichting van pijn in nek en schouders.

Heb je nood aan een moment van me-time en verlichting van pijn in nek en schouders? Volg mee met onderstaande Yogavideo en laat toe dat het bovenlichaam iets meer zachtheid tot zich neemt.

➻ Vergeet niet van je te abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte van onze nieuwe yogalessen.

Dit vind je misschien ook interessant:

💓 Guided Meditation Program

Ontdek het “14 Day Guided Meditation Program” en breng meer rust in jouw gedachtenwereld. Tijdens jouw reis naar een vrijere geest ervaar je de effecten van mindfulness op jouw gedachtengang, het lichaam, maar ook op de kwaliteit van jouw leven.

Geniet gedurende 2 weken van een dagelijks ontspanningsmoment en laat toe dat negatieve- en stressvolle gedachten verdwijnen. Je hebt enkel een rustige ruimte en een 5 à 15-tal minuten per dag nodig. Ideaal om jouw dag goed in te zetten, of af te sluiten, met een moment van bewustwording.

💓 Yoga tegen rugpijn